Er din baby urolig og græder meget?

– Så er zoneterapi og Kranio-Sakral Terapi det rigtige valg.

Ann-Kristin Mølgaard

Ann-Kristin Mølgaard

Tlf. nr.: 26 36 82 34

Jeg har mange års erfaring i behandling af babyer og børn, hvor det typisk er følgende problematikker, de kommer med:
– Kolik, fordøjelses- og søvnproblemer
– Øre problemer
– Stivhed, skævhed og spændinger efter en hård fødsel
– Motoriske problemer (problemer med at sidde, kravle, stå, gå, løbe)
– Indlærings problemer
– Hovedpine og virker stresset
– Hyperaktiv og ADHD

Behandlingerne kombineres ofte med zoneterapi og Kranio-Sakral Terapi, hvor jeg bruger de bedste teknikker fra begge fagdicipliner. 

Spædbarnskolik:
De fleste spædbørn har af og til ondt i maven, hvilket medfører at barnet græder. Ofte forsvinder mavesmerterne efter kortere tid. Man taler om kolik hvis et ellers sundt spædbørn græder/skriger i timevis hver dag eller nat, uden at man kan trøste barnet, og uden at en umiddelbar forklaring kan findes.

Der er sjældent tale om sygdom som årsag til spædbarnskolik; ofte kan man ikke finde årsagen til tilstanden. At have et kolikbarn kan være meget belastende for hele familien. Samtidig med at man elsker sit nyfødte barn, er man også præget af negative følelser på grund af magtesløshed og træthed.

Dette kan igen forværre situationen, da forældrenes frustration og barnets konstante gråd fører til en ond cirkel.

Man kender ikke årsagen til kolik, men det antages at stamme fra kramper i tarmen. Kolik viser sig typisk i de første 3-4 uger af barnets levetid. Kolik forsvinder af sig selv, når barnet er omkring 3 mdr. Der findes ingen undersøgelsesmetode, som kan påvise kolik, men det er naturligvis vigtigt, at få barnet undersøgt, så man ikke overser andre sygdomme i tarmene.

Behandling af spædbarnskolik:
Jeg har kun gode erfaringer med zoneterapibehandling af spædbørn født med et umodent og svagt fordøjelsessystem, som giver udslag i skrigeture, meget luft i tarmene, rumlen i maven, anspændthed i kroppen, hvor spædbarnet trækker benene op under sig, har svært ved at komme af med afføring eller har afføring i alle bleerne. Ligeledes kan det opleves, at barnet har svært ved at ” bøvse og gylpe ” hvilket naturligvis fremkalder smerte og ubehag.
Børn reagerer ofte meget hurtigt på zoneterapibehandlingen, og det er normalt nok med to-tre behandlinger.
Som regel oplever forældrene en markant forbedring allerede efter den første behandling.

Kranio-Sakral Terapi:
Kranio-Sakral Terapi er en meget nænsom behandlingsform, og egner sig derfor særdeles godt til helt små babyer samt børn og teenagere.
Ved behandling af børn er det vigtigt at man lader barnet selv bestemme hvor længe og hvor meget der skal behandles, så kroppen ikke får for meget.
For de helt små er det som regel ca. 20 min. Barnet kan blive uroligt og muligvis begynde at græde, hvilket er et tegn på, at barnet har fået nok.

Problematikkerne skyldes ofte, at det lille foster har ligget forkert inde i maven under graviditeten, eller det kan være under fødslen at den snævre fødselskanal har presset kraniet eller barnet så meget, at det måtte vrides og trækkes for at få det ud.
Under behandlingen kan barnet sagtens sidde op eller være i mor og fars arme.

KST giver ingen bivirkninger eller gener bagefter, barnet vil højest sove lidt mere eller mindre og være ekstra tørstig.

 

Mange sundhedsforsikringer dækker udgifterne til zoneterapibehandling.
Sygesikringen ”danmark” giver tilskud til zoneterapibehandling.