Familieterapi – familiesamtaler

Usikkerhed som forældre, konflikter i familien og stedfamilien

Udfordringer med børn og delebørn

Konflikter i parforholdet

Udfordringer og vilkår ved at være en sammenbragt familie

Stedmor/far følelse af ikke at føle sig velkommen

Skyldfølelse i forbindelse med skilsmisse

Jalousi mellem nuværende og tidligere ægtefæller

O.A.

 

P1040266

Grundlaget og fundamentet i min familieterapeutiske praksis udspringer af Walter Kemplers værdier og familiesyn – den oplevelsesorienteret familieterapi -med rod i den eksistentielle og humanistiske tradition.

P1040269

Der er ikke en bestemt måde at være en rigtig familie på, så det handler om at finde frem til den måde, der passer bedst i den enkelte familie. Jeg tror på, at alle mennesker både børn, unge og voksne har ressourcerne til at tage ansvar for at leve sit eget liv på en for dem selv bedste måde. Formålet med terapien er at hjælpe hele familien, så I kan forstå jer selv og hinanden bedre.

I familieterapien kan I skabe indsigt og overblik over situationen i familien, og I kan finde tydelige pejlemærker til de ressourcer og forandringer I skal bruge for at komme videre.

Børn i familier som har det skidt og mistrives , forsøger efter bedste evne at hjælpe familien til at få det bedre. Det betyder, at de ofte påtager sig et alt for stort ansvar. Et ansvar der udelukkende skal ligge hos tydelige forældrene.

Hvis ansvarsfordelingen i familien er blevet skæv, bruger vi i familieterapien til at rette op på den igen, så både børn og forældre igen kan mærke trivsel og vækst i familien.

I familieterapien rettes opmærksomheden på samspillet.

Fra tid til anden, er det vigtigt at hele familien er til stede ved familieterapi og familierådgivning for at blive i stand til at hjælpe hinanden til at få et bedre liv sammen.

Andre gange er det godt at forældre er der alene for at lære nyt / få nye indsigter og nye handlemuligheder.

Foto: Jarl Wendt / Mathias fra Glesborg på Bønnerup havn.

 

SONY DSC

Familie & psykoterapeut MPF.