Oplever du indre uro og spændinger i din krop?

– Så er Kranio-Sakral Terapi det rigtige valg.

Ann-Kristin Mølgaard

Ann-Kristin Mølgaard

Tlf. nr.: 26 36 82 34

Kranio-Sakral Terapi er en genopretning af kroppen. En blid og behagelig behandling af de skævheder, som belaster centralnervesystemet, og dermed kroppens funktioner.

Kranio-Sakral er fællesnævneren for den del af kroppen, som terapien omfatter: Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet.
Det er de knogler, der indeholder og beskytter centralnervesystemet; det vil sige hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne.
Centralnervesystemet kan opfattes som kroppens ”computer”.

Hjernen er programmeret til regenerering af kroppen. Det kræves blot, at programmet aktiveres ved at trykke på de rigtige ”knapper”.

Befri din krop for spændinger og få en følelse af dyb indre ro.

Stress er en tilstand, der påvirker vore centrale hjernecentre, som blandt andet styrer vores krop og psyke.
Når stressniveauet bliver for højt, går det ud over kroppens funktioner og det kan bl.a. forårsage:

– Depression og bekymringer
– Anspændthed og irritabilitet
– Koncentrationsbesvær
– Indlæringsproblemer
– Umådeholden spisning
– For højt blodtryk
– Svimmelhed
– Hovedpine
– Piskesmæld
– Rygsmerter
– Søvnløshed
– Skæren tænder
– Allergi og astma

Livet igennem slår vi os. Hamrer hovedet i skabslågen, sætter os ved siden af stolen, falder på trappen, bliver påkørt m.m.
Når vi slår os, gør det ondt. Ofte kun kortvarigt. Kroppen forskrækkes og spænder op.
Membranerne i kraniet trækker sig sammen og begrænser den bevægelighed, som er helt afgørende for hjernens funktioner med følger, som kan være ret omfattende:

– Stress/psykiske ubalancer
– Svigtende koncentration
– Indlæringsvanskeligheder
– Smerter i nakke, ryg og lænd
– Hovedpine/migræner
– Fordøjelsesbesvær
– Piskesmæld

Når vi sidder eller står forkert, presses nerverne i nakke, ryg og lænd. Det giver lidt efter lidt spændinger, som begrænser blodtilførslen til hjernen.Det føles ofte som hovedpine, nedsat koncentrationsevne og træthed i hele kroppen.
Med Kranio-Sakral Terapien kan man forbedre blodtilførslen til hjernen, og dermed lette eller helt fjerne virkningerne efter slag, tryk, dårlige arbejdsstillinger m.m.

Behandlingen består af forskellige teknikker, der alle har ” det blide tryk ” tilfælles, ved at terapeuten med meget let hånd trykker specielle stede på hoved, nakke, ryg og korsben.

Under behandlingen ligger klienten på en briks på ryggen eller på maven og oplever ofte en dyb form for afspænding, som føles nærmest som at svæve.