PortrætAnn_01

Ann-Kristin Mølgaard

Tlf. nr.: 26 36 82 34

Behandling af babyer og børn

Vi har mange års erfaring med behandling af babyer og børn, hvor det typisk er følgende problematikker, der går igen:

– Kolik, fordøjelses- og søvnproblemer
– Øre problemer
– Stivhed, skævhed og spændinger efter en hård fødsel
– Motoriske problemer (problemer med at sidde, kravle, stå, gå, løbe)
– Indlærings problemer
– Hovedpine og virker stresset
– Hyperaktiv og ADHD

Behandlingerne kombineres ofte med zoneterapi og Kranio Sakral terapi, hvor jeg bruger de bedste teknikker fra begge fagdicipliner.

Vi behandler kolik – men hvad er kolik?

De fleste spædbørn har af og til ondt i maven, hvilket helt naturligt medfører, at barnet græder – og ofte forsvinder mavesmerterne også efter kortere tid. Der er dog først tale om kolik, hvis et ellers raskt og sundt spædbarn græder og skriger i timevis hver dag eller nat, uden at man er i stand til at trøste barnet og uden at en anden umiddelbar forklaring kan findes.

Der er sjældent tale om sygdom som årsag til at en baby har kolik; ofte kan man heller ikke finde årsagen til tilstanden. Dog mener man, at kolik starter fra kramper i tarmen, og viser sig typisk i de første 3-4 uger af barnets levetid.

At have et barn med kolik kan være meget omfattende for hele familien – for samtidig med at man elsker sit nyfødte barn, så er man præget af negative følelser på grund af afmagt og træthed. Forældrenes magtesløshed og barnets konstante gråd kan føre til en ond cirkel som er svær at bryde. Derfor kan en behandling være en rigtig god løsning til at ændre den negative spiral.

Hvordan foregår behandling af kolik?

Primært benytter jeg zoneterapi og Kranio Sakral terapi.

Zoneterapi
Jeg har kun gode erfaringer med zoneterapibehandling af spædbørn født med et umodent og svagt fordøjelsessystem. Zoneterapien hjælper nemlig på kolikkens symptomer: Skrigeture, luft i tarmene, rumlen i maven samt anspændthed i kroppen hvor spædbarnet trækker benene op under sig. Derudover hjælper zoneterapi også hvis spædbarnet har svært ved at komme af med afføring eller har afføring i alle bleerne samt hvis barnet har svært ved at bøvse og gylpe, som naturligvis fremkalder meget smerte og ubehag.

Børn reagerer ofte meget hurtigt på zoneterapibehandlingen, og det er normalt nok med to-tre behandlinger. Som regel oplever forældrene en markant forbedring allerede efter den første behandling.

Kranio Sakral terapi
Kranio Sakral terapi er en meget nænsom behandlingsform, og egner sig derfor særdeles godt til helt små babyer samt børn og teenagere.
Ved behandling af børn er det vigtigt at man lader barnet selv bestemme hvor lang tid behandlingen skal vare og hvor meget der skal behandles, så den lille krop ikke får for meget – for de helt små er én behandling som regel ca. 20 minutter. Et tegn på at et barn har fået nok, er hvis barnet begynder at være urolige eller måske begynder at græde.

Kranio Sakral terapi giver ingen bivirkninger eller gener efterfølgende – barnet vil højst sandsynligt blot sove lidt mere eller mindre og være ekstra tørstig.

Mange sundhedsforsikringer dækker udgifterne til zoneterapibehandling.
Sygesikringen ”Danmark” giver tilskud til zoneterapibehandling.