PortrætAnn_01

Ann-Kristin Mølgaard

Tlf. nr.: 26 36 82 34

Kranio Sakral terapi i Silkeborg

Vi tilbyder Kranio Sakral terapi hos Human Balance. Kranio Sakral terapi er en blid og behagelig behandling af de skævheder, som belaster centralnervesystemet, og dermed også kroppens funktioner – Kranio Sakral terapi er derfor kort sagt en total og fuldkommen genopretning af din krop!

Er du i tvivl om hvorvidt Kranio Sakral terapi er relevant for lige netop dig? Læs nedenfor eller kontakt mig for at høre mere!

Hvad er Kranio Sakral terapi?

Kranio Sakral terapi er en fælles betegnelse for de områder på kroppen, som terapien omfatter – nemlig kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Disse knogler har nemlig det til fælles, at de indeholder og beskytter centralnervesystemet, hvilket vil sige hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne – man kan derfor også sige, at centralnervesystemet opfattes som hele kroppen ”computer”. Hjernen er, så at sige, programmeret til at kunne regenerere kroppen. Det kræves blot, at programmet aktiveres ved at trykke på de rigtige knapper – og det er her, at Kranio Sakral terapi kommer ind i billedet.

Hvad hjælper Kranio Sakral terapi med?

Stress er en tilstand i kroppen, der i særdeleshed påvirker vores centrale hjernecentre som blandt andet styrer vores krop og vores psyke. Når stressniveauet i kroppen bliver for højt, vil det påvirke kroppens funktioner, og det kan bl.a. forårsage:

– Depression og bekymringer
– Anspændthed og irritabilitet
– Koncentrationsbesvær
– Indlæringsproblemer
– Umådeholden spisning
– For højt blodtryk
– Svimmelhed
– Hovedpine
– Piskesmæld
– Rygsmerter
– Søvnløshed
– Skæren tænder
– Allergi og astma

Man kan sjældent gå igennem livet uden at slå sig. Mange har prøvet at hamre hovedet op i skabslågen, at sætte sig ved siden af stolen, at falde på trappen – eller noget helt andet.

Og når vi slår os, gør det ondt – selvom det ofte også kun er en kortvarig smerte. Men kroppen forskrækkes og spænder op, og membranerne i kraniet trækker sig sammen og begrænser den bevægelighed, som er helt afgørende for om hjernens funktioner følger med.
At hjernens funktioner bliver begrænset, kan have omfattende konsekvenser:

– Stress/psykiske ubalancer
– Svigtende koncentration
– Indlæringsvanskeligheder
– Smerter i nakke, ryg og lænd
– Hovedpine/migræner
– Fordøjelsesbesvær
– Piskesmæld

En anden ting som Kranio Sakral terapi kan hjælpe med er, hvis du enten eller sidder eller står forkert i forbindelse med en arbejdsstilling for eksempel. For når vi sidder eller står forkert, så presses nerverne i nakke, ryg og lænd. Dette giver lidt efter lidt spændinger, som begrænser blodtilførslen til hjernen, hvilket ofte kan føles som hovedpine, nedsat koncentrationsevne og træthed i hele kroppen.

Med Kranio-Sakral Terapien kan man forbedre blodtilførslen til hjernen, og dermed lette eller helt fjerne virkningerne efter slag, tryk, dårlige arbejdsstillinger m.m.

Hvordan foregår Kranio Sakral terapi

Behandlingen består af forskellige teknikker, der alle har ” det blide tryk ” tilfælles, ved at terapeuten med meget let hånd trykker specielle stede på hoved, nakke, ryg og korsben.

Under behandlingen ligger klienten på en briks på ryggen eller på maven og oplever ofte en dyb form for afspænding, som føles nærmest som at svæve.